Kerst in Oud Kampen

Kerst in Oud Kampen is een jaarlijks terugkerend evenement in de oude binnenstad van Kampen. De toch al sfeervolle binnenstad van Kampen verandert ieder jaar in december twee dagen lang in een groot openluchttheater.

Ons kerkgebouw ligt op de route en daarom staat de deur tijdens dit evenement wijd open. Er is voor jong en oud altijd iets te doen. Zo was er afgelopen jaar een kindertheater met poppenspel voor de kinderen. En in een andere ruimte klonk live-muziek: een afwisseling van verschillende soorten en stijlen kerstmuziek in een gezellige huiskamersetting. Lekker om naar te luisteren en even bij te komen onder het genot van een kopje (warm) drinken en wat lekkers.

Ook buiten het gebouw waren we te vinden. Voorbijgangers kregen de gelegenheid om een kerstgroet te schrijven aan iemand die best even wat extra aandacht kon gebruiken tijdens de feestelijke decemberdagen. Deze kerstgroet werd door ons gratis bezorgd in Kampen en IJsselmuiden.

Op zondag 22 december was er vanaf 17.00 uur een (inloop)kerkdienst met een open karakter, waarbij traditionele kerstzang en de bijbelse kerstboodschap centraal stonden.

Deze activiteiten rond Kerst in Oud Kampen organiseerden we samen met de lokale Nederlands Gereformeerde Kerk, de beide gemeenten van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt en het Kamper korps van het Leger des Heils.